Monumenten Beglazing

Hier laat ik u graag de manier van werken zien waar Admiraal Schilderwerken het succes aan te danken heeft:


Vroeger kon glas niet in een effen plaat getrokken worden, deze genaamd oorlogsglas of mondgeblazenglas.

Daardoor ontstonden lichte onregelmatigheden die we nu zo karakteristiek vinden voor monumentale panden, woningen museums en kerken.

Admiraal Schilderwerken richt zich met name op de particuliere sector. De mensen die hun monument geheel in oude stijl hersteld willen zien.


Monumentale Beglazing is er in verschillende soorten verkrijgbaar. Hier onder enkele voorbeelden:

                          

                       RESTOVER                                                                                                                                                COLONIALIndien er nog origineel glas aanwezig is in het betreffende pand wordt hierbij een vergelijkbaar soort bij gezocht.

Het vervaardigen van de eventueel nieuw te plaatsen schuiframen gebeurt in eigen beheer, er wordt bekeken wat de huidige constructie is en het schuif systeem wordt op de wijze vervaardigd als vroeger,

om het geheel zo origineel mogelijk te houden. Wel worden er tochtstrippen aangebracht welke wegvallen achter de afdeklatten waar de gewichten zich bevinden.

De wijze van het plaatsen en afwerken van de beglazing gebeurt zo veel mogelijk op de ''ouderwetse manier'' maar met de heden te daagse technieken en middelen.

De monumentale beglazing wordt geimporteerd uit het buitenland dit om een aantrekkelijke prijsvorming aan te kunnen bieden met een kwalitatieve goede en mooie glassoorten.Hier onder een monumenten beglazing project uitgevoerd in 2010.

Project: Cat,s Huyz Anno 1752
                                            

Foto boven: het {vernieuwde} raamkozijn boven de,                                        Foto boven: het monumenten {isolatie} glas wordt geplaatst.
entree deur wordt voorzien van celband.


Voor meer informatie over vernieuwen van schuiframen en raam en deur kozijnen zie HOUTROTHERSTEL AAN MONUMENTEN.


                                                                                                                                                                                         

De beglazing wordt aan de buitenzijde afgewerkt met een stopverf, deze manier van beglazen werd vroeger ook toegepast. Voor een zo authentiek mogelijk uiterlijk kiest Admiraal Schilderwerken het liefst. Vandaar wordt  deze manier van beglazen bij voorkeur toegepast. Het ziet er uit alsof het 100 jaar geleden is gezet ....en daar is alles om te doen!Foto boven: Het eindresultaat; de deur en deurpost geheel hersteld dit samen met de monumentale beglazing maakt het geheel vroegere tijden doen herleven.

Meer over dit Project over onder andere; zie  HOUTROTHERSTEL AAN MONUMENTEN  en  Monumenten Schilderwerk in het hoofd menu.
Terug naar boven